;

Over het traject

Leer innovatiever denken en doen.

Over “Innovation Team Development”

Innoveren, van jezelf en jouw omgeving gaat over kansen zien en durven nemen. Het experimenten met, leren en ontwikkelen van, en het uitproberen van nieuwe ideeën is essentieel om meerwaarde te creëren voor je klanten, werknemers en/of collega’s en organisatie.

Ons Innovation Team Development Programma is een intensief innovatie ontwikkelprogramma voor teams, waarin ‘leren innoveren’ op drie manieren centraal staat: jezelf als professional, als team en binnen jouw organisatie. We gebruiken echte vraagstukken uit jouw praktijk en combineren dat met methodes en theorieën over innovatie, persoonlijk leiderschap en samenwerking. Na het programma ben je in staat om uit de waan van de dag te stappen en echt waarde toe te voegen binnen jouw organisatie. Je kent de nieuwste innovaties, leert een startup mindset en klantgerichter werken.

Het Innovation Team Development Programma biedt alle ingrediënten om effectief leiderschap te tonen en het bedrijf te navigeren door innovaties en disrupties. We gebruiken (de nieuwste) inzichten uit mindfulness, zen meditatie, (startup) mindset, productiviteit, insights discovery, en de inzichten en theorieën van grote denkers zoals Covey, Ofman en Tuckman.

Het doel is om

  • Vanuit een solide basis aan persoonlijke leiderschap en teamontwikkeling samen aan organisatiedoelstellingen te werken.
  • Innovatieve ideeën te bedenken, snel een eerste opzet uit te werken, uitdagingen onderweg te tackelen, het idee te toetsen en vervolgens te pitchen in de organisatie
    Hieronder vind je een uitwerking van het programma: een periode van 6 maanden lang, elke maand 1 of 2 dagdelen aan de slag (10 dagdelen in totaal).

Na het programma:

  • pas je nieuwe technieken en methodes op je dagelijks werk toe
  • Valideer je hypotheses snel en met resultaat
  • Creëer waarde voor interne en externe stakeholders
  • Kun je efficiënt en effectief werken (en blijf je uit de waan van de dag)
  • Creëer je een innovatieve cultuur in jouw organisatie

Resultaten

Wat kunt u van het traject verwachten?

Leren en ontwikkelen op verschillende niveaus

Tijdens het Development Programma leren en ontwikkelen we op drie niveaus. Op micro gaat het over Persoonlijk leiderschap, op mesoniveau vindt de ontwikkeling plaats op teamniveau en innovatieve manieren van samenwerking en op macroniveau realiseer je een positieve verandering in jouw organisatie.

Innovatieve mindset en skills om voorop te lopen in jouw business

Je leert kennis en vaardigheden om innovatief te werken, zowel in methode als qua technologie. Daarnaast ontwikkel je een innovatieve mindset die zowel zakelijk als privé positieve beweging realiseert. En tot slot leer je de praktische kennis om kansen te zien, het anders te doen en direct het gewenste resultaat te krijgen.

Effectief leiderschap in jouw organisatie

We realiseren een team van like minded mensen die elkaar inspireren en stimuleren. Het programma stimuleert jou om doel en klantgericht te werken. Jouw medewerkers leren door het programma integraal te denken binnen de organisatie en projectmatig samenwerken.

Programma

Drie thema’s, twee modules per thema in 6 maanden.

Programma overzicht

We werken met drie thema’s en twee modules per thema over een periode van 6 maanden. Tussen de modules bieden we drie innovatie workshops, met onderwerpen die passen bij jouw team en organisatie. Denk hierbij aan innovatie en creativiteit, design thinking of growth hacking.

Vooraf: Individuele intakegesprekken met daarin ruimte voor persoonlijke vragen en doelen plus uitleg van het Insights gesprek.

1. Persoonlijk leiderschap

Insights discovery
Persoonlijke kracht
Mindset en mindfulness
Buddysysteem opzetten

2. Samenwerken

Teamontwikkeling en synergie
Communicatie, feedback geven en ontvangen
Timemanagement en productiviteit

3. Klantgericht werken

Beïnvloeden en onderhandelen
Proactiviteit en jezelf presenteren
Eindpresentaties